Surefloor Slijtvast en chemisch resistente vloer- en oppervlaktecoating.

jonf417

Surefloor is het nieuwste innovatieve alternatief voor epoxy en polyurethaan vloeibaar gebaseerde systemen die gebruikt kunnen worden ter restauratie van vloeren in de meeste industriële, commerciële, medische omgevingen of productiefaciliteiten. Deze 1-component, hoog performante coating, overstijgt de kwaliteit van traditionele epoxy en polyurethaan gebaseerde harsen die in het verleden vaak gebruikt werden. Surefloor is een 100% vaste coating die vrij is van oplossingsmiddelen en geuren. Het is een 1-component die geen menging vereist. Beschikbaar in een grote diversiteit aan kleuren en afwerkingen, reikende van een gladde, hoogglanzende tot een anti-slip oppervlakte afwerking. Surefloor droogt uit tot een UV resistente en beloopbare ondergrond in slechts een paar uur en heeft bovendien opmerkelijke hechtende en beschermende eigenschappen. Surefloor herstelt zowel scheuren en barsten op verouderde vloeren alsook te gebruiken bij nieuwbouw vloeren.

Voor antislip testen verwijzen wij naar de Surefloor technische data sheets.

Vaak gebruikt & nuttig voor:

 • Koelruimtes, koude opslagruimtes en andere opslagruimtes.
 • Ruimtes voor levensmiddelen, voedingshandelingen en verwerking zoals slachthuizen, bakkerijen, voedingsbewerking ruimtes van supermarkten, restauranten en commerciële keukens.
Cleanrooms in elektronische productie- en testfaciliteiten.
 • Productiefaciliteiten, toonzalen, werkruimtes, garages en veel meer.
  Opritten, wandelpaden, balkons.

Voordelen

 • Vrij van isocyanaten en non toxisch.
 • 1-component. Onmiddellijk gebruiksklaar.
Makkelijk toepasbaar met borstel, roller of spuitpistool.
 • Hard uit zelfs bij negatieve temperaturen.
 • Verpakkingen die na openen eenvoudig opnieuw afgesloten kunnen worden voor toekomstig gebruik. Geen productverspilling.
 • Toepasbaar op glas, keramische tegels, beton, metaal (incl. roestvrij staal), GRP, hout en vele andere oppervlakten.
 • Resistent tegen het routinematig reinigen onder hoge druk en hoge temperatuur met agressieve reinigingsproducten.
 • Damp-open.
 • Resistent tegen UV penetratie.
 • Resistent tegen zuren, alkaliën, petroleum gebaseerde oplossingsmiddelen, hydraulische vloeistoffen en andere agressieve chemicaliën.
 • Milieuvriendelijk.

Technische datasheet

Surefloor is een vloercoatingsysteem dat uit één component bestaat, voor 100% uit vaste stoffen bestaat. Het kan worden aangebracht voor een bijzonder effectieve antislipafwerking maar ook voor een zeer gladde, hoogglanzende afwerking, als dat nodig is. Surefloor, in welke vorm dan ook, biedt een uitzonderlijk slijtage, stoot en chemisch bestendig oppervlak. Surefloor is bestand tegen UV stralen en dus ook geschikt voor buiten toepassingen. De eigenschappen van Surefloor bieden optimale omstandigheden om weerstand te bieden tegen de groei en accumulatie van bacteriën op het eenvoudig te reinigen oppervlak van de coating. Bovendien zet het product, dat eenvoudig kan worden aangebracht bij lage temperaturen die nauwelijks van invloed zijn op de droogtijd, nieuwe standaarden voor deze toepassing.

Bij voegen wordt Surefloor in combi-natie met geotextiel gebruikt die een monolithisch oppervlak creëert en geen spleten achterlaat die een broedplaats voor verontreinigingen en bacteriën zouden kunnen vormen.

Type

oplossingsvrij 1-component Synthetische polymeercoating

Opslag

Ongeopend 12 maanden, opslag temp. +5 to 32°C

Toepassingstemperatuur

-10 – 45°C (omgeving), -10 – 50°C (oppervlak)

Dekkingsgraad (glad oppervlak)

0.5 mm

Gewicht

1.5 kg/L

Droogtijd

1 uur bij 0 °C en 50 % rel. vochtigheid

Beloopbaar

Licht beloopbaar na 2 uur bij 0°C en 50% rel. vochtigheid

Volledig uitgehard

Na 14 dagen

Verbruik

Op gladde oppervlakten: 0.5 L/m²
(ruwe oppervlakken, oneffenheden en verhoogde absorptie zullen het verbruik verhogen om de gewenste dikte te bereiken.)

Anti Skid BS7976-2 Pendulum Test (Gebruik van Standaard kwartszand)

PTV Dry 72 and PTV Wet 63
(“laag risico” vloer waarden zijn hoger dan 36)

Taber Abrasion ASTM D-4060-14

Draag Index I=58 @1.000 cycli

Waterdampdoorlatend ASTM E-96

24×10-8 g.s-1.m-2.Pa-1 ( 4.2 perms) @ 0.5mm dikte

Verpakking/ Surefloor kleuren

Surefloor transparant – 3,5 liter emmer (speciale kleuren op verzoek)
Surefloor Kwartszand gekleurd – 3,5 liter emmer
Geotextiel – 25 kg rol van 100 mm x 100 m

Producttoepassingen

Surefloor is met succes aangebracht op vloeren van:

 • Koelruimtes en koel- of vrieshuizen
 • Ruimtes waar voedsel wordt verwerkt, zoals slachthuizen, bakkerijen, bereidingsruimten in supermarkten, restaurants en commerciële keukens
 • Cleanrooms in elektronicaproductie en medische instellingen
 • Showrooms
 • Werkplaatsen en garages.

Oppervlakten

 • Beton en metselwerk
 • Keramisch en glas
 • Hout
 • Metaal
 • Glas, keramiek en keramische tegels
 • GRPpanelen (glasvezelversterkt polyester)

Voordelen

Surefloor biedt de volgende voordelen:

 • Eén component, mengen niet nodig
 • Klaar voor gebruik
 • Oplosmiddelvrij
 • Verpakking kan weer worden afgesloten voor toekomstig gebruik;
 • Kan op vochtige ondergronden worden aangebracht
 • Naadloos, monolithisch oppervlak
 • Geen voegen
 • Geen scheuren of spleten waar bacteriën of ziektekiemen zich kunnen verzamelen
 • Geurloos, waardoor het dicht in de buurt van voedselproducten kan worden aangebracht
 • Snel drogend, zelfs bij temperaturen onder nul
 • Uitgehard is het bestand tegen zuren en basen, de meeste petroleumoplosmiddelen, dierlijke vetten, bloed en agressieve, chemische reinigingsmiddelen, en kan het met hoge druk en heet water van +70ºC of warmer worden afgespoeld
 • Bevat geen VOC’s
 • Bevat geen Isocyanaten, en is dus minder gevaarlijk voor de gezondheid
 • Hecht zich, ook zonder primer, aan de meeste ondergronden.

Kleuren

Wit, grijs, RALveiligheidskleuren Geel, Rood, Blauw, Groen en transparant en een natuurlijke kwartskleur afwerking. Kleuren als kwartskleuren zijn leverbaar als antislip of hoogglanzend, afhankelijk van het gewenste oppervlak. Extra kleuren zijn op verzoek leverbaar.
Opmerking: De kleuren kunnen per partij enigszins afwijken.

Aanbrengen

Oppervlak moet stevig, schoon, vrij van stof en losse delen zijn, alle sporen von corrosie, vrij van olie en vet. Meeldauw en algen moeten met chloor verwijderd worden. Beton en metselwerk moeten niet meer als 8% vocht bevatten. Oppervlakken moeten vrij zijn van vervuilingen en salpeteruitslag als ook andere afzetting/aanslag die de hechting met het beton of metselwerk kunnen verhinderen. Voor het aanbrengen van Surefloor moeten de oppervlakken van boven naar beneden worden schoongeveegd met een schoonmaak vloeistof als schoonmaakalcohol of een ander geschikt middel zodat geen residuen achterblijven. Goed roeren voor gebruik en er voor zorgen dat er geen luchtbellen worden ingesloten in de coating die kleine kraters op het oppervlak kunnen gaan vormen tijdens het drogen. Mocht dit gebeuren, laat het product dan 5 tot 10 minuten staan met deksel om de lucht te laten ontsnappen.

Priming

Metaal, beton en metselwerk, glas en keramiek hebben geen primer nodig. Voor hout en gips kan een primer noodzakelijk zijn. Dit zal het uitvloeien van looizuur uit het hout voorkomen en poreuze oppervlakken sealen. Voor andere ondergronden die niet zijn genoemd kunt u contact opnemen met de Customer Service lijn.

Glad met effen kleuren

Als het eenmaal handdroog is, breng dan de eerste algemene laag met ongeveer 0,25 L/m2 over het gehele vloeroppervlak aan en wacht tot die droog is. Breng een tweede dunne laag met nogmaals ongeveer 0,25 L/m2 over het gehele oppervlak aan. Hiermee is de monolithische bedekking van het vloeroppervlak klaar.

Toepassing

Breng bij voegen tussen panelen, ongelijke ondergronden, buis of leidingingangen en vlakke voegen geotextiel aan om deze plaatsen te verstevigen. Breng met een kwast of roller een dunne laag Surefloor evenwijdig over de voegen aan en bedek daarmee ongeveer 50 mm aan beide zijden van de voegen (bij bijv. voegen tussen panelen, en vloeren en wanden). Leg een strook van de stof van 100 mm evenwijdig over de voeg en zet die met een kwast of roller vast. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen of kreukels in de stof komen. Breng tegelijkertijd een dunne laag Surefloor over de gehele oppervlakte aan die behandeld moet worden. Wacht tot het handdroog is (ongeveer 1 uur bij 0ºC en iets sneller bij hogere temperaturen).

Antislipafwerking

Breng de eerste algemene laag aan met ca. 0,25 L/m2 en breng daarop gelijk het gekleurde kwarts of kunstmatig gedroogde kiezelzuurzand in het natte oppervlak aan (neem voor aanbrengtechnieken contact op met onze technische afdeling). Laat tenminste 1 uur drogen en zuig of veeg eventueel overtollig zand weg. Breng voor een afwerking in kwartskleur een dunne laag Surefloor Transparant aan en laat deze drogen. Breng voor een antisliptoepassing met effen kleur een tweede laag van de gebruikte basiskleur over het oppervlak met kiezelzuurzand aan en laat die drogen.

Glad, hoogglanzend, gekleurd kwarts

Volg de antislipprocedure uit de vorige paragraaf en breng vervolgens een dikke laag Surefloor Transparant aan voor een glanzende afwerking. Indien wenselijk kan voor een spiegelachtige afwerking nog een laag worden aangebracht. Een schone spiegelachtige afwerking over vaste kleuren kan ook worden verkregen door een extra laag Surefloor Transparant aan te brengen.
Binnen 2 uur kan over de vloeren worden gelopen.

Opmerking

Voor toepassing op vloeren, bekijk het Surefloor Datasheet voor meer informatie.

Condities voor aanbrengen

Omgevingstemperatuur: -10°C tot + 45°C
Temperatuur te behandelen oppervlakte: -10°C to + 50°C.
Opmerking: Niet op bevroren objec-ten aanbrengen!

Verbruik

De dekking van Surefloor is afhankelijk van de dikte, de gekozen afwerking en de poreusheid van de ondergrond. Enkele richtlijnen zijn:

Vorkehrungen

Die Sicherheitshinweise bezüglich Surefloor vor der Anwendung sorgfältig lesen. Kontakt mit Augen oder Haut verhindern. Bei Berührung mit den Augen diese für mindestens 15 Minuten mit Wasser auswaschen. Bei Schlucken nicht das Erbrechen einleiten, sondern sofort einen Arzt konsultieren

Anmerkung

Die Angaben in diesem technischen Datenblatt wurden aufgrund unserer Erfahrungen, jedoch unverbindlich, erarbeitet. Alle Angaben sind Laborwerte, die in der Praxis abweichen können. Daher stellen diese keine Zusicherung von Eigenschaften dar. Diese Daten sind ggf. auf die jeweiligen besonderen örtlichen Gegebenheiten abzustimmen. Die Vielfalt der Möglichkeiten und die Einzelheiten sowie die Kombinationsmöglichkeiten der Produkte können im Rahmen dieses Datenblattes nicht abgehandelt werden. Bei Fragen wenden Sie sich bitte an uns.
Es obliegt dem Anwender, dass er sich über die Eigenschaften der Produkte informiert sowie über die fach- und sachgerechte Verarbeitung. Bitte beachten Sie alle weiteren Werksangaben, wie z.B. unsere Oberflächenvorbehandlungstabelle. In jedem Fall sind die allgemein anerkannten Regeln der Technik einzuhalten. Ein bestimmtes Ergebnis kann wegen den individuell vorherrschenden Rahmenbedingungen, die unterschiedlich sind, nicht garantiert werden. Eigenversuche zur Sicherstellung des gewünschten Ergebnisses werden ausdrücklich angeraten.